Fietsendragers

Voordat u een fietsenrek aanschaft zijn er een paar dingen waar u over na kunt denken:

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden voor een fietsendrager. Welke fietsendrager het beste bij u past, is natuurlijk afhankelijk van uw wensen.

Naast een fietsenrek kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een aanhangwagen aan te schaffen om uw fietsen op te zetten. Een voordeel hiervan is dat het gewicht van de aanhangwagen niet bij het gewicht van de camper op geteld wordt. Voor meer informatie over ons aanbod in aanhangwagens verwijzen wij u graag door naar de pagina over aanhangwagens

Ook is het handig om te bedenken met wat voor soort fiets u op vakantie wilt. Wanneer u op vakantie wilt met een reguliere fiets, een racefiets of een mountainbike is er in principe geen probleem. Dit soort fietsen zijn namelijk niet zo zwaar. Als u met een elektrische fiets op vakantie wilt is het belangrijk om een fietsenrek uit te zoeken met een groot draagvermogen.

Wegdraaimodule

Wat voor soort camper heeft u?
Als u een buscamper heeft, is het handig om een fietsenrek met wegdraaimodule aan te schaffen. Deze wegdraaimodule zorgt ervoor dat u de achterdeuren van uw camper open kunt doen zonder dat het fietsenrek in de weg zit.

Fietsendrager voor in de garage

Wilt u de fietsen achterop de trekhaak of in de garage van uw camper?
Tegenwoordig zijn de garages van grotere campers vaak groot genoeg om de fietsen in te vervoeren. Om ervoor te zorgen dat de fietsen stevig in de garage kunnen staan is een fietsenrek nodig.

Fietslift

Kunt/wilt u uw fiets of de fietsendrager tillen?
Fietsendragers worden vaak erg hoog op een camper gemonteerd. Heeft u last van uw gewrichten of ontbreekt het u aan kracht danwel de wil om uw fiets op de fietsendrager te hijsen? Dan is het misschien aantrekkelijk voor u om een fietsendrager met een elektrische lift uit te kiezen. Het hoog optillen van fietsen behoort hiermee tot het verleden. Het draagplatform van de lift zakt tot aan de grond. Vervolgens kunt u uw fietsen moeiteloos of de drager rijden en vast kunt maken. Met een druk op de knop kunt u die fietsen omhoog laten gaan tot maximaal 1 meter boven de grond. Als u op uw bestemming aangekomen bent kunt u de fietsen weer laten zakken en ze van de drager af halen.De lift van deze fietsendragers wordt aangedreven door een ingebouwde, geluidsarme motor. Deze motor werkt op 12 volt en kan maximaal 60 kg omhoog tillen. Dat komt neer op drie normale fietsen of twee elektrische fietsen.Als u het hele verhaal nog een beetje vaag vindt kunt u ook even een filmpje bekijken. Dit is een filmpje van de elektrische fietsendrager van het merk BR systems.

Voor meer informatie of persoonlijk advies kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.