Beveiligingssystemen

Beveiligingssystemen variëren van parkeerhulpen tot achteruitrijcamerasystemen. Helaas zijn campers tegenwoordig steeds vaker het doelwit van diefstal. Dit komt o.a. doordat afgelopen jaren steeds meer landen tot de EU behoren en daarmee ook de grenzen zijn komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat auto’s steeds makkelijker onopgemerkt de grens over kunnen. Tevens wordt het op vakantie gaan met de camper steeds populairder. Doordat de camper-opbouw bestaat uit een kunststof opbouw, inclusief deuren en ramen (voor gewichtbesparing), is het voor het dievengilde niet moeilijk om de camper binnen te komen.

Mechanische diefstal beveiliging

Wellicht gaat u ervan uit dat de (standaard) af-fabriek alarmsystemen voldoende zouden zijn om uw camper te beveiligen. Helaas is afgelopen jaren gebleken dat dit níet het geval is. Het dievengilde is tegenwoordig in staat om met speciale apparatuur (bijvoorbeeld een laptop met speciale software) de complete elektronica van het voertuig te ‘hacken’. Hiermee kunnen zij de autodeuren ontgrendelen, eventuele alarmsystemen uitschakelen en zelfs de auto starten. Dit alles zónder het nodig hebben van een autosleutel.

Deursloten

De Dometic MagicTouch MT 400 is een universeel systeem met veel veiligheidsfuncties voor het vergrendelen en ontgrendelen van voertuigen. Neem bijvoorbeeld de thuiskomfunctie. Die schakelt het dimlicht gedurende tien seconden in, zodat u veilig de weg naar uw voordeur kunt vinden. Standaard worden er twee ergonomische handsets meegeleverd, die werken tot op 20 meter afstand. Dit kan worden aangevuld tot vijf handsets. De binnenverlichting gaat na het ontgrendelen gedurende ongeveer dertig seconden aan en de auto wordt automatisch weer vergrendeld als geen van de deuren wordt geopend. Tijdens het rijden worden de deuren vergrendeld en als het contact uitgezet wordt, worden de deuren ontgrendeld. De kabelset voor de MT 400 kan worden geconfigureerd voor specifieke voertuigen.

De onderstaande slotenserie is vervaardigt van zeer hoogwaardig materiaal. Het unieke van de IMC sloten is dat ze bijna op iedere camper kunnen worden geplaatst. Dit IMC slot is tevens ideaal geschikt voor integraal campers.

Het is mogelijk om meerder IMC sloten met elkaar te combineren tot een gelijk sluitende set. Zo kunt u de sloten van de camperdeur als ook de sloten van de garage luiken met dezelfde sleutel bedienen. Houdt u bij een gelijk sluitende set wel rekening met een langere levertijd.

Indien u vragen heeft of meer wilt weten over onze beveiligingssystemen, neemt u dan contact met ons op.

1 Kies een camper 2 Check beschikbaarheid 3 Verstuur verhuuraanvraag
Bijvoorbeeld Etrusco V-Model 6
1 Kies een camper 2 Check beschikbaarheid 3 Verstuur verhuuraanvraag
Bijvoorbeeld Etrusco V-Model 6