Design camper met houten douche en wijnrek – Laika Kreos L 5009 (2022)

Klik op de foto om te vergroten

Door Philip Teleu en Gesa Marx.

Heldere lijnen, contrasten van warme houttinten en elegante donkerblauwe en hoogwaardige apparatuur: Met de nieuwe Kreos L 5009 presenteert het Italiaanse merk Laika van de Erwin Hymer Group een semi-geïntegreerd model van een bestaande modelserie, dat nu nieuw leven moet worden ingeblazen met een herzien voertuig. Hoewel dit een prototype is, moet het voertuig over het algemeen in de buurt komen van degene die waarschijnlijk volgend jaar in de camperschappen zal liggen.Dia 8 van 8: De achterwand en het dak uit één stuk zijn gemaakt van GRP.

Exterieurontwerp en bouwtechnologie

Bijzonder opvallend is het ontwerp van het 7,99 meter lange en 2,99 meter hoge voertuig. Van buiten en van binnenuit. Laten we beginnen met het oppervlakkige. De witte buitenschaal krijgt een dynamisch karakter dankzij zwarte stickers.

In combinatie met bijvoorbeeld de zwarte, optionele luifel wordt de weliswaar vrij grote semi-geïntegreerde een echte eyecatcher.

Maar blijkbaar maken de Kreos ook iets. Laika vertrouwt ook op materialen uit het bovenste compartiment voor de constructie.

Dankzij het Alko-Heavy chassis krijgt de ietwat onhandige camper (4,5 meter wielbasis en 4,5 ton toegestaan bruto voertuig) een praktische verhoogde vloer,die enerzijds dient als opbergruimte (bruikbare hoogte 25 centimeter), anderzijds als ruimte voor de techniek en als thermische barrière voor de leefruimte erboven. Er zijn ingangen binnen en buiten.

De achterwand uit één stuk en het dak zijn gemaakt van GRP en de onderkant. Voor de buitenmuren vertrouwt Laika op een aluminium sandwich,tussendoor geïsoleerd met XPS.

De nieuwe camper is ontworpen om op elk moment van het jaar te reizen. Om dit in de winter mogelijk te maken, is de camper uitgerust met een warmwaterboiler die het voertuig gelijkmatig verwarmt. Afhankelijk van de eisen kan het slaapgedeelte apart worden geregeld en kan de gewenste temperatuur exact worden ingesteld.

Interieur

Het oog voor de Dolce Vita blijft binnen. Ten laatste hier wordt duidelijk dat professionals aan het werk waren met het Italiaanse ontwerpbureau GFG Progetti. De keuken verschijnt in chique, witte Corian, de kastkleppen zijn gemaakt van echt hout.

Het doorslaggevende accent is echter de donkere meubelkleur, die Laika intern Oceanblue noemt, en die verandert tussen blauw, groen en zwart, afhankelijk van de lichtinval. Qua ruimte-indeling heeft de Kreos – geen wonder met de lengte van het voertuig – veel te bieden.

Plattegrond in detail

De L-zitgroep met zijbank, ronde tafel en de gedraaide pilotenstoelen biedt plaats aan vijf personen.

Koken moet ook een plezier zijn in het witte werkoppervlak van deCorian-keuken met dubbele spoelbak. Ook de keuze tussen oven, grill en/of vaatwasser, die klanten op aanvraag hebben, draagt hieraan bij. Een driepits gasfornuis en een koelkast van 153 liter zijn standaard aan boord.

Hetzelfde geldt voor de badkamer,waar de houtlook douche bijzonder populair is en een sauna- of spagevoel uitstraalt. Hier zullen zelfs lange mensen waarschijnlijk weinig beperkingen hebben op lichaamsverzorging. Overigens brengt de L 5009 mij een 210 liter vers en een 150 liter vuilwatertank. Tegenover de douche aan de linkerkant van het voertuig bevindt zich de wasruimte met toilet en wastafel en kastoppervlak voor de dagelijkse lichaamsverzorging.

De Laika Kreos L 5009 biedt standaard twee langsbedden (2,0 bij 0,80 meter), die optioneel ook kunnen worden uitgebreid naar de ligweide. Verstelbare hoofdeinden en een zijverwarmingssysteem zorgen voor een speciaal slaapcomfort, dat zelfs in de winter zorgt voor een muckelig-warm bed. Als er meer dan twee personen willen reizen, dan is de Laika Kreos L 5009 optioneel verkrijgbaar met een hefbed (1,9 bij 1,4 meter).

In de achterste garage wordt een blikvanger aangeboden,die wijst over twee kleppen die naar boven openen. Naast veel opbergruimte met een draagvermogen van 250 kilo en gemakkelijke toegang tot de technologie en de watertanks, vinden Vrienden van Italië hier ook een plek voor hun vloeibare voorzieningen, want hier is een wijnrek voor tien flessen. Daarnaast is de garage verlicht, verwarmd, voorzien van antislipvloer en tweezijdige lichtschakelaars.

Bekijk hier meer van de Laika Kreos L series: Ecovip Halfintegraal – CCR Lemmer B.V.


Origineel artikel(Duits): https://www.msn.com/de-at/autos/nachrichten/design-camper-mit-holzdusche-und-weinregal-laika-kreos-l-5009-2022/ar-AANMAI7

1 Kies een camper 2 Check beschikbaarheid 3 Verstuur verhuuraanvraag
Bijvoorbeeld Etrusco V-Model 6
1 Kies een camper 2 Check beschikbaarheid 3 Verstuur verhuuraanvraag
Bijvoorbeeld Etrusco V-Model 6